Usko tulevaisuuteen säilyy malttia noudattaen

Koronan väijyessä on erityisen tärkeää ylläpitää yleiskuntoa, etenkin jos ikää on karttunut. Auki olevalla kuntosalillakaan ei uskalla käydä edes hanskat käsissä, koska viruksen mahdollistavia kosketuspintoja on niin paljon enemmän kuin kotona. Olemmeko kuitenkin jo turtuneet koronaa koskevaan uutisointiin?

Jonkinlaista vapautumista on jo huomattavissa. Koronauutisointia ja pelottelua on toitotettu joka suunnalta. Nyt kaivataan jo harhautuksia jatkuvalta koronasateelta. Jotkut hyväkuntoisista ovat valmiita ottamaan tartuntariskin jatkaakseen arkitoimia normaaliaikojen tyyliin. Näin he saattavat levittää tartuntaa lähiympäristössä.

Hyviä liikuntamuotoja niille onnekkaille, jotka voivat pysyä kotona karanteenin aikaan, ovat esimerkiksi kävely ulkona ja palauttava venyttely uudenkarhealla joogamatolla. Tehokkaita venyttelyliikkeitä löytyy netin välityksellä ja muutama kuntoiluaiheinen teoskin kaapista. Joten ei hätää.

Ruokaa voi tilata lähialueen ravintoloista ja näin tulee tuettua yrittäjiä. Ja pirssi tuo annokset kotiovelle. Ruokakuskit tulevat tutuiksi, aurinko paistaa ja kaukana on maailmanlopun meininki. Jos se nyt tuleekaan. Kohti normaaliutta mennään, kunhan maltetaan noudattaa sääntöjä ja suojautumisohjeistuksia. (THL Ohjeita kansalaisille)

Pitkän ja tehokkaan kävelylenkin, palauttavien venyttelyliikkeiden ja suihkun jälkeen elämä maistuu, vaikka taukoamaton uutisvirta samanaikaisesti käsitteleekin koronaa. Ravintolasta kuljetettua ruokaa on jääkaapissa vielä nautittavaksi. Ja kylmä olutkin maistuu. Mikäs tässä, elämä jatkuu ja vanhaa iskelmän tekstiä siteeraten ”onhan päivä vielä huomennakin”.. https://www.youtube.com/watch?v=fymsFQI67iQ

Ei kuitenkaan saa riehaantua liian aikaisin. Normaali ei ole vielä täällä ja siksi ohjeita pitää noudattaa.

https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/ajankohtaista/ajankohtaista-koronaviruksesta-covid-19