Timo Mikkilä

Timo Mikkilä, Työn TekijätOlen filosofian tohtori, tietokirjailija ja historiantutkija, Timo Mikkilä. Olen kirjoittanut kymmenen teosta. Viimeisin oli Kuokasta Bittiin – Rakennuskoneala Suomessa 1940-2020. Toimin La Voce Oy:n hallituksen puheenjohtajana.

Kirjoitan historiasi! Kun tarvitset yrityksen/järjestön ammatillisesti korkeatasoisen historiikin tekijää, ota yhteyttä! Samoin jos mielessäsi on elämäkerran kirjoituttaminen, kokenut elämäkerturi on tässä!

Olen talouteen ja politiikkaan erikoistuneena toimittajana ja tekstinteon ammattilaisena kirjoittanut tuhansia haastatteluja, lehtijuttuja, kolumneja ja pakinoita. Olen kirjoittanut kaikesta mahdollisesta, tehnyt arvosteluja autoista, kirjoista, näytelmistä, elokuvista… Vahvuuksiani ovat sitkeys, ahkeruus ja aikataulussa pysyminen. Yli kolmenkymmenen vuoden yhtäjaksoinen työ kirjoittajana ja tekstintekijänä on koulinut ja lisännyt ammattitaitoa.

Kirjoitan iskevästi, hauskasti ja historiaa popularisoiden.

Koulutus

 • Jyväskylän yliopisto

  Filosofian tohtori, Suomen historia

  Elämäkerrallinen tutkimus.

 • Helsingin yliopisto

  Filosofian lisensiaatti, Suomen historia

  Activities and Societies: Elämäkerrallinen historiantutkimus

 • Turun Yliopisto

  Fil. maisteri, Suomen historia, valtio-oppi, kirjallisuus

  Activities and Societies: Lehtihistoriallinen orientoituminen ja tutkimus, mukana akateemikko Päiviö Tommilan lehtihistorian projektissa, seminaareja ja vierailuja sekä oman teeman esittelyä ja markkinointia

Kokemus

 • Tietokirjailija

  Tmi Timo Mikkilä
  – Present (1 year)
 • Politiikan ja talouden toimittaja

  Newspaper Suomenmaa
  – Present (26 years 6 months)

  Politiikan ja talouden laajoja ja lyhyitä juttuja ja keskeisten suomalaiten vaikuttajien haastatteluja, talouden ja politiikan analyysejä sekä Suomen historiaan liittyviä teemoja, kirja-arvosteluja ja kolumneja.

 • Taloustoimittaja, erikoistoimittaja

  Suomen Kuljetustaloudellinen Yhdistys
  (4 years)

  Keskeisin tehtäväni oli tehdä talouselämän, logistiikan ja autoalan juttuja ja analyysejä ajan ilmiöistä, henkilöhaastatteluja, kolumneja sekä autojen koeajoja ja niistä kirjoittelua. Lehden taittoa.

 • Apulaistiedotuspäällikkö

  Enso-Gutzeit Oy
  (1 year 1 month)

  Työskentelin yhtiön viestintäosastolla vastaten lehdistösuhteista ja kuva-arkiston hoidosta. Kirjoitin erilaisia juttuja, varsinkin henkilöhaastatteluja, yhtiön henkilöstölehtiin. Tein yhtiön osavuosikatsauksia, vuosikertomuksen ja laadin lehdistötiedotteita.

 • Tiedotussihteeri, toimitussihteeri

  Lappeenrannan seurakuntayhtymä
  (1 year 11 months)

  Lehtijuttuja seurakuntien toiminnasta paikalliselle printtimedialle ja juttuvinkkejä sähköisille tiedotusvälineille, seurakuntayhtymän oman lehden tekoa

Kunnianosoitukset ja palkinnot

 • Apuraha

  Suomen Tietokirjailijat ry

  Apuraha myönnetty talvisodan puolustusministerin Juho Niukkasen elämäkerran kirjoittamista varten. Teos ilmestyy syksyllä 2015.

 • Apuraha

  Suomen Kulttuurirahasto

  Useampi apuraha väitöskirjan (Artturi Leinonen) kirjoittamista varten. Leinonen oli lehtimies, poliitikko ja kirjailija.