Matkalla Jurvaan, legenda sai arvoisensa elämäkerran!

Ampumahiihtäjälegenda Heikki Ikolan elämäkerta julkistettiin juhlallisesti Suomen Urheilumuseon tiloissa 12.11.2021. Kerroin alkupuheenvuorossani, että elämäkerta kertoo Ikolan tarinan – lapsuus, nuoruus, aikuisikä, tulo huippu-urheilun pariin ja uran jälkeinen elämä. Juuri 74-vuotispaalun ohittanut Ikola letkautti välittömästi, että ”milloinkas eläkeläisen elämästä kirjoitetaan! ” Ikola oli rento ja vastaili paikallaolleiden kysymyksiin ja pohdintoihin rauhallisesti ja huumorin pilke silmäkulmissaan.

Tietokirjailijalle tilaisuus oli tärkeä ja juhlisti puolentoista vuoden työn. Samalla tuli tekijän 11. teos julkisuuteen. Nyt on olo ollut hieman tyhjä. Kokemuksesta tiedän, että vähitellen moottori latautuu ja alkaa jälleen kaivata uutta kirjallista haastetta.

Heikki Ikolan elämäkerta pelasti ja palkitsi tietokirjailijan vuoden 2021. Itsellä on vielä edessä mieluinen esiintymistilaisuus Ikolan ”kotiluolassa” Jurvassa. Tapahtuma 17.11. alkaa klo 18.30 paikallisella nuorisoseuran talolla. Tilaisuus on lähes myyty loppuun, ja tunnelma tulee olemaan korkealla.

Kirjan voi tilata osoitteessa https://verkkokauppa.urheilumuseo.fi/fi/kirjat/julkaisusarja/hiljainen-mestari.html