Tietokirjailija esiintyy maaliskuussa kirjastoissa

Tietokirjailija Timo Mikkilä ryntää maaliskuussa kirjastoihin kertomaan talvisodan puolustusministeri Juho Niukkasta käsittelevästä teoksestaan. Ajankohtaisuutta teokselle lisää se, että 13.3. talvisodan päättymisestä tulee kuluneeksi 80 vuotta.

Mikkilän ryntäys on jatkoa hänen marraskuun kirjastokiertueelle, jolloin hän keskittyi esitelmissään talvisodan syttymisen keskeisiin kysymyksiin ja taustoihin. Talvisodan syttymisestä tuli 30.11.2019 niinikään kuluneeksi 80 vuotta. Esitelmissään Niukkanen arvioi, siis anteeksi Mikkilä arvioi.. talvisodan taustoja puolustusministerin näkökulmasta. Tässähän jo nimetkin menevät sekaisin! Sen verran on Mikkilä katsellut ja arvioinut talvisotaa Niukkasen olkapäiltä, notta kokee jo olevansa kuin Niukkanen.

Mutta tätähän tapahtuu. Siis sitä, että elämäkerturi ryömiin niin kohteensa luihin ja ytimiin, jotta kokee usein olevansa yhtä kuin päähenkilönsä. Alkaa ajatella kuin Niukkanen, nähdä unia kuin Niukkanen ja alkaa puhua kuin Niukkanen. Silleen yskimällä joka toisen lauseen jälkeen. ”Tuota, köh..tulihan se hyökkäys..köh, köh..”

Tietokirjailija esiintyy maaliskuussa myös muualla kuin kirjastoissa. Hän pitää esitelmiä myös Karjala-talolla Helsingissä esimerkiksi 13.3. Kivennapaseuran tilaisuudessa. Mikkilän aiheena on ”Karjalaiset talvisodan jälkeen”. Ja odotettavissa on, että Niukkanenhan se siellä puhuu, vaikka kädet ja jalat ovat todistettavasti Mikkilän! Tämäkin puhetilaisuus on jo kutakuinkin loppuun buuattu..siis buukattu.