Tietokirjailija vierailee ahkerasti kirjastoissa

Postilakko ei onneksi ole häirinnyt tietokirjailijan elämää. Viime aikoina olen vieraillut ahkerasti helsinkiläisissä kirjastoissa kertomassa kirjoittamastani talvisodan puolustusministerin, poliitikko Juho Niukkasen (1888-1954) vauhdikkaasta ja koskettavasta elämäkerrasta.

Lukijat ovat yllättäneet minut. Arvostelumenestykseksi nousseesta teoksesta syntyi esimerkiksi Kontulan kirjaston kirjakerhon tilaisuudessa niin vilkas keskustelu, jolle ei meinannut tulla loppua ollenkaan. Poikkeuksellisesti kaikki kerhon jäsenet olivat paikalla ja olivat lukeneet teoksen esittäen hyviä ja oivaltavia kysymyksiä Niukkaseen liittyen.

Torstaina kiertueeni Niukkasen kanssa jatkuu Helsingin Pohjois-Haagan kirjastossa, jossa tilaisuuden juontaa hyvä ystäväni ja entinen työtoverini valokuvaaja Jari Laukkanen. Nostan Niukkasta esittävän roll up-julisteen jälleen innolla pystyyn ja alan paukutella kannakselaisen poliittisen vaikuttajan elämästä. Odotan tietysti paljon kiinnostuneita paikalle.

Tietokirjailijalle tällaiset markkinointitilaisuudet ovat tosi tärkeitä. Koen myös olevani jonkin sortin valistaja. Pääsen kertomaan näissä tilaisuuksissa kirjani kautta poliittisesta vaikuttajasta ja suurmiehestä, joka on monestakin syystä jäänyt unholaan. Lisäksi talvisodan syttymisen 80-vuotishetket ovat käsillä, joten teema ja tilaisuudet ovat ajankohtaisia.

https://hel.fi/helsinki/fi/tapahtumakalenteri/tapahtuma/?id=helmet:198191
Kirjailijavieraana Timo Mikkilä
to 28.11.2019 18:00 – 19:30
Pohjois-Haagan kirjasto, Kaupintie 4, Helsinki
Fil.tri, tietokirjailija, historiantutkija Timo Mikkilä esittelee teoksensa Juho Niukkanen Talvisodan puolustusministeri (Edita). Tilaisuuden juontaa Jari Laukkanen.
Vapaa pääsy, tervetuloa!